Fotopostup na semifreda
Potřebné ingredience
Reliéfní silikonová podložka, kterou seženete v cukrářských potřebách a formy na semifreda
Postup přípravy
těsto č. 2 vyšlehat 4 bílky s 2lž. cukru 1 vanilkový cukr a zbytek žloudků. Nakonec jemně vmíchat 3lž. hl. mouky s půl PDP. Těsto nalít na podložku a celé to opatrně dát do trouby upéct. Po vychladnutí podložku obrátit a těsto vyklopit. Nařezat na proužky a vystlat tím boky formiček na semifreda, ještě vyříznout dno za zbytků a naplnit semifreda čímkoliv, co máte rádi. Tvaroh, šlehačku, růžné krémy... ovoce a po ztuhnutí vyklopit z formičky a nazdobit dle své fantazie. Pište dotazy, pokud něčemu nerozumíte.
podložku vystříkat olejem
nanést těsto č.1
rozetřít stěrkou do podložky a zahladit
Z alobalu jsem si udělala mantinel na stranu, kde jsem podložku roztříhla, protože se prodává moc velká a nevešla by se mě do trouby. Druhou půlku jsem prodala známé.
Nalít těsto č. 2 a celé upéct.
Po vychladnutí podložku převrátit a oddělat.
Nakrájet na proužky... krásně je to tam naznačené, takže řádné pravítko nepotřebujete.
Uříznout potřebnou velikost semifredové formičky a vložit dovnitř .
Ze zbytků vyříznout dno.
Zde už záleží na vaší fantazii čím si to naplníte. Já jsem dala šlehačku a kousky jahod.
Šlehačku nahoře zahladit stěrkou. Dát aspoň na 1hodinu ztuhnout do lednice.
Vytlačit tlačkou z formičky.
Nazdobit jakýmkoliv ovocem, krémem, čokoládou.... ovoce postříkám želatinou ve spreji, aby neosychalo.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé